olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Blok kakaowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Słodki blok z kakao będzie idealnym uzupełnieniem obiadu

Blok kakaowy.

Składniki:

Blok kakaowy.

 

  • 25dag masła roślinnego
  • 1/2 szkl. wody
  • 2szkl. cukru
  • 5 łżek kakao
  • 1 opakowanie mleka w proszku
  • 1-2 szklanki połamanych herbatników
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Blok kakaowy.
Masło, wodę, cukier oraz kakao zagotować mieszając i lekko ostudzić. Gdy będzie letnie, wsypać mleko w proszku (przez sito ) stale mieszając, można również zmiksować. DOmieszać bakalie i połamane na drobne kawałeczki herbatniki. Brytfannę wyłożyć alufolią, przełożyć masę i ochłodzić w lodówce. Następnie wyjąć z lodówki i kroić jak blok, czyli w "kromeczki".

Tagi:

bakalie