Cupcake Girl

Cupcake Girl

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Blok karmelowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Blok karmelowo-czekoladowy z ryżu dmuchanego

Blok karmelowo-czekoladowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Blok karmelowo-czekoladowy

 

  • 2 opakowania ryzu dmuchanego 100g
  • Forma prostokatna lub kwadratowa
  • Polewa karmelowa:
  • 10 cukierkow krowek
  • 50g masla
  • 2 lyzki miodu
  • Polewa czekoladowa:
  • Mleczna lub gorzka czekolada 150g
  • 25g masla
  • 2 lyzki miodu
  • aromat smietankowy

Sposób przygotowania:

Blok karmelowo-czekoladowy
Krówki, masło,miód rozpuszczamy na wolnym ogniu.Następnie rozpuszczana masę mieszamy z jedna paczka ryżu.Gotowa masę przekładamy do formy wyłożonej pergaminem i mocno przyciskamy,wkładamy do lodówki na około 15min,gdy pierwsza warstwa stwardnieje nakładamy warstwę czekoladowa.Opcjonalnie wierzch można wysmarować polewa z krówek i posypać wiórkami kokosowymi
Blok karmelowo-czekoladowy
Etap 1
Blok karmelowo-czekoladowy
Etap 2
Blok karmelowo-czekoladowy
Etap 3
Blok karmelowo-czekoladowy
Etap 4

Tagi:

ryż czekolada