agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Blok- swojska czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Blok smakuje wspaniale- przepis mojej mamy

Blok- swojska czekolada Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Blok- swojska czekolada

 

  • 500 g mleka w proszku
  • 3 duże opakowania herbatników maślanych
  • 5 łyżek naturalnego kakao
  • 1szklanka cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 250 g masła

Sposób przygotowania:

Blok- swojska czekolada
Do szerokiego rondelka lub garnka wlać mleko , dodać masło, cukier i kakao i rozpuścić składniki mieszając cały czas. Zdjąć z palnika i ostudzić, dodać mleko w proszku i zmiksować całość do uzyskania jednolitej masy. Posiekać orzechy, i dodać je, dodać również rodzynki. Pokruszyć herbatniki i dodać do składników. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Uzyskaną masę wyłożyć do foremki, lub miski i ostudzić, następnie włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.
Blok- swojska czekolada
Masło, kakao, cukier topię do rozpuszczenia wszystkich składników
Blok- swojska czekolada
Wsypuję orzechy, rodzynki pokrojone na mniejsze kawałki
Blok- swojska czekolada
kruszę i dodaję herbatniki maślane do wszystkich składników
Blok- swojska czekolada
mieszam składniki i porcjuję do pojemnika

Tagi:

blok