Sposób przygotowania:
Błyskawiczne jabłuszka zimowe
Jabłka umyj dokładnie, pokrój na pozbawione gniazd półksiężyce. Możesz obrać jabłka ze skórki, lub je pozostawić - zależnie od tego, jak lubisz. Ułóż je płasko na dnie żaroodpornego naczynia. Przypraw je odrobiną miodu, poruszając nad nimi łyżką tak, by zostawić jedynie delikatne smugi. Oprósz cynamonem. Opcjonalnie dla łasuchów - można dodać odrobinę cukru waniliowego, który nada jabłkom więcej słodyczy i głębi smaku. Tak przygotowane jabłuszka włóż do mikrofalówki na 2 minuty na 750-800 W. Możesz też użyć pieca nagrzanego na 150 stopni i piec jabłka przez ok 5 min. Ja jednak wolę mikrofalę, bo pozwala na błyskawiczne przyrządzenie gorących jabłek po zimowym spacerze, bez czekanie na rozgrzanie się pieca. SMACZNEGO!