agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Brownie mocno czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

ciasto , które nawet po kilku dniach można podgrzać w mikrofalówce i będzie smakowało jak w dniu pieczenia:)

Brownie mocno czekoladowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brownie mocno czekoladowe

 

  • mąka 1 szklanka
  • kakao gorzkie 1/2 szklanki
  • jajka 4 szt
  • czekolada ciemna 200 g
  • masło niesłone 200 g
  • proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
  • cukier 1 1/2 szklanki
  • czekolada pokruszona lub grubsza czekoladowa posypka 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Brownie mocno czekoladowe
W rondelku roztopić niesłone masło, dodać do niego pokruszoną w kawałki czekoladę ciemną. Zmniejszyć ogień do minimum i mieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady i masła. Następnie wyłączyć ogień, dodać cukier, jajka i wymieszać Do miski przekładamy mąkę, kawałki czekolady,proszek do pieczenia i kakao. Składniki suche połączyć z masa czekoladową. Wylać na prostokątną formę wyłożoną papierem lub na formę silikonową. Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Podawać z lodami waniliowymi. Smacznego:)
Brownie mocno czekoladowe
gotowa masę przełożyć na blaszkę lub formę silikonową
Brownie mocno czekoladowe
masę rozsmarowałam na formie silikonowej w kształt prostokąta