Sposób przygotowania:
Ciasto z kakao i cappuccinową masą
Masło albo margarynę rozpuszczamy na wolnym ogniu i przestudzamy. Jajka wybijamy na miskę i ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę połączoną z proszkiem i kakao, a na koniec wystudzoną margarynę. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na połowy.
W części mleka rozprowadzić budyń i cukier. Resztę mleka gotujemy dodajemy kawę i gotujemy budyń. Budyń studzimy i miksujemy z masłem. Spodnią część ciasta smarujemy powidłami. Wykładamy masę cappuccinową (trochę zostawić). Przykrywamy drugą częścią ciasta i smarujemywierzch pozostałą masą. Zasypujemy wiórkami kokosowymi.
W części mleka rozprowadzić budyń i cukier. Resztę mleka gotujemy dodajemy kawę i gotujemy budyń. Budyń studzimy i miksujemy z masłem. Spodnią część ciasta smarujemy powidłami. Wykładamy masę cappuccinową (trochę zostawić). Przykrywamy drugą częścią ciasta i smarujemywierzch pozostałą masą. Zasypujemy wiórkami kokosowymi.