Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z kajmakiemETAP 1:

Masło i czekoladę w kawałkach umieściłam w misce nad garnkiem z wrzącą wodą i rozpuściłam mieszając. Powstałą masę lekko ostudziłam.
ETAP 2:

Dodałam cukier i kakao, wymieszałam. Następnie partiami dodawałam jajka i mąkę z proszkiem, cały czas miksując.
ETAP 3:

Tortownicę (24 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Połowę ciasta przełożyłam do tortownicy. Masę kajmakową lekko podgrzałam, aby była bardziej lejąca i rozprowadziłam na warstwie ciasta.
ETAP 4:

Resztę ciasta czekoladowego wylałam na warstwę kajmaku. Ciasto wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.
ETAP 5:

Po wyjęciu i wystudzeniu posypałam cukrem pudrem. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce, aby kajmak się za bardzo nie rozlewał.