Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Brukselka po włosku- z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

świeża sałatka inspirowana Włochami

Brukselka po włosku- z mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brukselka po włosku- z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Brukselka po włosku- z mozzarellą
W bulionie (czy to natur.alnym czy to z kostki) gotujemy do miękkości brukselkę.

Kroimy mozzarelle, przyprawiamy ją papryką oraz czosnkiem i bazylią, polewamy oliwą, nastęonie odkładamy na 15 minut do lodówki.

Całość nakładamy na talerz przekładając brukselkę mozzarellą, dodając suszone pomidory, delikatnie polewając oliwą z suszonych pomidorów.

Wszystko ozdabiamy świeżą bazylią



Brukselka po włosku- z mozzarellą
Gotujemy brukselkę do miękkości w wywarze
Brukselka po włosku- z mozzarellą
Kroimy i doprawiamy mozzarelle przyprawami

Tagi:

brukselka