Sposób przygotowania:
Brukselka po włosku- z mozzarellą
W bulionie (czy to natur.alnym czy to z kostki) gotujemy do miękkości brukselkę.
Kroimy mozzarelle, przyprawiamy ją papryką oraz czosnkiem i bazylią, polewamy oliwą, nastęonie odkładamy na 15 minut do lodówki.
Całość nakładamy na talerz przekładając brukselkę mozzarellą, dodając suszone pomidory, delikatnie polewając oliwą z suszonych pomidorów.
Wszystko ozdabiamy świeżą bazylią
Kroimy mozzarelle, przyprawiamy ją papryką oraz czosnkiem i bazylią, polewamy oliwą, nastęonie odkładamy na 15 minut do lodówki.
Całość nakładamy na talerz przekładając brukselkę mozzarellą, dodając suszone pomidory, delikatnie polewając oliwą z suszonych pomidorów.
Wszystko ozdabiamy świeżą bazylią
![Brukselka po włosku- z mozzarellą Brukselka po włosku- z mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/brukselka-po-wlosku-z-mozzarella-218582.jpg)
![Brukselka po włosku- z mozzarellą Brukselka po włosku- z mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/brukselka-po-wlosku-z-mozzarella-218583.jpg)