Sposób przygotowania:
Brukselka po włosku- z mozzarellą
W bulionie (czy to natur.alnym czy to z kostki) gotujemy do miękkości brukselkę.
Kroimy mozzarelle, przyprawiamy ją papryką oraz czosnkiem i bazylią, polewamy oliwą, nastęonie odkładamy na 15 minut do lodówki.
Całość nakładamy na talerz przekładając brukselkę mozzarellą, dodając suszone pomidory, delikatnie polewając oliwą z suszonych pomidorów.
Wszystko ozdabiamy świeżą bazylią
Kroimy mozzarelle, przyprawiamy ją papryką oraz czosnkiem i bazylią, polewamy oliwą, nastęonie odkładamy na 15 minut do lodówki.
Całość nakładamy na talerz przekładając brukselkę mozzarellą, dodając suszone pomidory, delikatnie polewając oliwą z suszonych pomidorów.
Wszystko ozdabiamy świeżą bazylią