Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab zapieczony z bruskelką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciągle staram się gotować coś innego, ale ten przepis wydaje się naprawdę być super - coś zupełnie nowego - schab zapieczony z brukselką.

Schab zapieczony z bruskelką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab zapieczony z bruskelką

 

Sposób przygotowania:

Schab zapieczony z bruskelką
Umytą brukselkę ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Schab pokroić w plastry, natrzeć oliwą, czosnkiem granulowanym, słodką papryką mieloną, solą i pieprzem.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wysmarować ketchupem, oprószyć ziołami.

Brukselkę posiekać, ułożyć na mięsie, przykryć serem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godzinę. Podawać na gorąco.  
Schab zapieczony z bruskelką
Brukselkę ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.
Schab zapieczony z bruskelką
Schab pokroić w plastry natrzeć oliwą i przyprawami.
Schab zapieczony z bruskelką
Mięso wysmarować ketchupem oraz posypać ziołami.
Schab zapieczony z bruskelką
Na mięsie ułożyć brukselkę oraz ser żółty.