Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z brukselką i kaszą jaglaną
Udko umyć i zalać wodą. Zagotować. Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Marchew, seler i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Dodać umytą i posiekaną natkę pietruszki.
Po 30 minutach dodać brukselkę oraz kaszę jaglaną. Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku i podawać.
Po 30 minutach dodać brukselkę oraz kaszę jaglaną. Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku i podawać.
![Zupa jarzynowa z brukselką Zupa jarzynowa z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-brukselka-398945.jpg)
![Zupa jarzynowa z brukselką Zupa jarzynowa z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-brukselka-398946.jpg)
![Zupa jarzynowa z brukselką Zupa jarzynowa z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-brukselka-398947.jpg)
![Zupa jarzynowa z brukselką Zupa jarzynowa z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-brukselka-398948.jpg)