Marco Ghia

Marco Ghia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Bruschetta z gorgonzolą i podsmażoną gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Bruschetta to klasyczna włoska przekąska. Z dodatkiem sera gorgonzola i podsmażoną gruszką smakuje wybornie! Skosztuj!

Bruschetta z gorgonzolą i podsmażoną gruszką

Składniki:

Bruschetta z gorgonzolą i podsmażoną gruszką

 

  • 3 kromki chleba

 

  • 100 g gorgonzoli

 

  • 1 gruszka

 

  • poszatkowana natka pietruszki

 

 

  • oliwa extra vergine

 

  • 1 łodyga selera naciowego

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z gorgonzolą i podsmażoną gruszką
Łodygę selera naciowego kroimy drobno. Po podsmażeniu chleba nacieramy go ząbkiem świeżego czosnku, skrapiamy oliwą extra vergine i smarujemy serem gorgonzola.

Pokrojoną w plasterki gruszkę podsmażamy na patelni przez około 30 sekund. Dekorujemy nią bruschettę, dodając natkę pietruszki i selera. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe! Smacznego!

Więcej przepisów na akademiakulinarnawhirlpool.pl