Sposób przygotowania:
Chlebuś o poranku
Każdą kromkę chleba smarujemy margaryną, pomidora i mielonkę kroimy w plasterki. 1/3 sera żółtego trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałość sera kroimy w plasterki.
Formę do tarty smarujemy margaryną, układamy na niej na przemian, chleb, pomidor, ser żółty, mielonkę, aż do utworzenia okręgu. Startym serem żółtym posypujemy chleb, przyprawiamy pieprzem, a na koniec posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut w 180 st. Podajemy ciepłe.
Formę do tarty smarujemy margaryną, układamy na niej na przemian, chleb, pomidor, ser żółty, mielonkę, aż do utworzenia okręgu. Startym serem żółtym posypujemy chleb, przyprawiamy pieprzem, a na koniec posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut w 180 st. Podajemy ciepłe.