Siba Mtongana

Siba Mtongana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Hummus z pieczonej czerwonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 28

Kremowy hummus z pieczonej czerwonej papryki to przekąska, którą z powodzeniem możecie zabrać na piknik i grilla. Domowy hummus smakuje najlepiej!

Hummus z pieczonej czerwonej papryki

Składniki:

Hummus z pieczonej czerwonej papryki

 

 

 

  • 2 łyżki pasty tahini

 

 

 

  • ½ łyżeczki mielonego kminku

 

 

 

 

  • Liście kolendry do przybrania

Sposób przygotowania:

Hummus z pieczonej czerwonej papryki
Na gładką masę zblenduj podpieczone na grillu czerwone papryki, ciecierzycę, pastę tahini, sok z cytryny, czosnek, kminek, sól i olej sezamowy. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i przyozdób listkami świeżej kolendry. Gotowe! Smacznego! Kremowy hummus z pieczonej papryki wspaniale smakuje podany w towarzystwie chlebka pita, surowych warzyw lub grzanek. Przepis z Polsat Food Network.