Sposób przygotowania:
Omlet z filetem i pomidorem
Filet pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z pomidorem. Cebulę drobno poszatkować.
Fileta i cebulę wrzucić na patelnię. Chwilę podsmażać, a następnie dodać pokrojonego pomidora. Przyprawić pieprzem.
Natkę pietruszki poszatkować i dodać na patelnię. Całość podsmażać jeszcze chwilę, a gdy się przyrumieni ściągnąć na talerzyk, z wcześniej wyłożonym na nim ręcznikiem papierowym. Zostawić, aby tłuszcz usunął się na ręczniczek.
Białka ubić, osobno mikserem roztrzepać żółtka. Żółtka dodać do białek i zmiksować. Powoli, dodać warzywa z mięsem. Lekko wymieszać łyżką i kłaść po trochu masy na patelni.
Podsmażyć z obu stron.
Fileta i cebulę wrzucić na patelnię. Chwilę podsmażać, a następnie dodać pokrojonego pomidora. Przyprawić pieprzem.
Natkę pietruszki poszatkować i dodać na patelnię. Całość podsmażać jeszcze chwilę, a gdy się przyrumieni ściągnąć na talerzyk, z wcześniej wyłożonym na nim ręcznikiem papierowym. Zostawić, aby tłuszcz usunął się na ręczniczek.
Białka ubić, osobno mikserem roztrzepać żółtka. Żółtka dodać do białek i zmiksować. Powoli, dodać warzywa z mięsem. Lekko wymieszać łyżką i kłaść po trochu masy na patelni.
Podsmażyć z obu stron.