pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta z miksem bazyliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

włoskie śniadanie z mieszanką kilku rodzai bazylii

Bruschetta z miksem bazyliowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta z miksem bazyliowym

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z miksem bazyliowym
Pomidory kroimy w kosteczkę. Liście poszczególnym odmian bazylii siekamy. Składniki łączymy ze sobą w miseczce. Obficie solimy i polewamy oliwą (polecam pikantną oliwę o smaku chili). Mieszamy. Bagietkę kroimy w kromki. Smaruje je oliwą (już zwykłą) z dwóch stron. Następnie podgrzewamy na rozgrzanej patelni grillowej. Gdy będzie chrupka zdejmujemy z ognia. Nacieramy z jednej strony czosnkiem. Nakładamy masę pomidorową i gotowe. Smacznego.
Bruschetta z miksem bazyliowym
Pomidory kroimy w kostkę bez sparzania
Bruschetta z miksem bazyliowym
Wszystkie odmiany bazylii drobno siekamy
Bruschetta z miksem bazyliowym
Bagietkę kroimy w kromki i grillujemy na patelni
Bruschetta z miksem bazyliowym
Następnie na pieczywo nakładamy pomidorowy farsz