Sposób przygotowania:
Bruschetta z truskawkami, fetą i słodkim sosem
Bagietkę pokroić, skropić oliwą i podsmażyć na patelni grillowej (można również w opiekaczu lub w piekarniku). Pokroić truskawki i pomidorki w plastry, a fetę w kostkę.
Przygotować sos balsamiczny: do rondelka wlać ocet oraz dodać cukier trzcinowy. Doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze przez 2-3 minuty (na małym ogniu).
Na grzance poukładać truskawki, pomidorki, fetę, rukolę, posypać słonecznikiem, a na koniec skropić lekko przestudzonym sosem balsamicznym.
Przygotować sos balsamiczny: do rondelka wlać ocet oraz dodać cukier trzcinowy. Doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze przez 2-3 minuty (na małym ogniu).
Na grzance poukładać truskawki, pomidorki, fetę, rukolę, posypać słonecznikiem, a na koniec skropić lekko przestudzonym sosem balsamicznym.