Sposób przygotowania:
Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą
czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kromki z weka smarujemy oliwą, rozsmarowujemy delikatnie połowę czosnku na kromkach - wstawiamy do pieca na 5 minut na grill - mają być zarumienione bruschetty. W tym czasie obieramy pomidory, kroimy w kosteczkę. Do miseczki przekładamy pozostały czosnek, dodajemy oliwę oraz sól ziołową i oregano - mieszamy, dodajemy pomidory i dokładnie mieszamy. Bruschetty wyciągamy z pieca nakładamy pomidory dość obficie i wkładamy ponownie na 3-4 minuty. W tym czasie kroimy ser, wyciągamy ponownie bruschetty, nakładamy ser i wkładamy do pieca na 2-3 minuty do roztopienia sera.
![Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bruschetta-z-pomidorami-i-gorgonzola-274282.jpg)
![Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bruschetta-z-pomidorami-i-gorgonzola-274283.jpg)
![Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bruschetta-z-pomidorami-i-gorgonzola-274284.jpg)
![Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bruschetta-z-pomidorami-i-gorgonzola-274285.jpg)