Sposób przygotowania:
Brzoskwinie w kremie waniliowym
Brzoskwinie pokroić na połówki i usunąć pestki.
Połówki brzoskwiń pokroić na małe kawałki i przełożyć do salaterek.
Żółtka oddzielić od białek, po czym utrzeć je z cukrem waniliowym.
Kiedy cukier się rozpuści dodać serek mascarpone i całość utrzeć na gładką masę.
Ubić śmietanę, kiedy będzie sztywna delikatnie wymieszać ją z masą serowa.
Kiedy składniki dokładnie się połączą przełożyć krem do salaterek z owocami.
Deser wstawić do lodówki na 4 godziny, po schłodzeniu udekorować kawałkami brzoskwiń.
Połówki brzoskwiń pokroić na małe kawałki i przełożyć do salaterek.
Żółtka oddzielić od białek, po czym utrzeć je z cukrem waniliowym.
Kiedy cukier się rozpuści dodać serek mascarpone i całość utrzeć na gładką masę.
Ubić śmietanę, kiedy będzie sztywna delikatnie wymieszać ją z masą serowa.
Kiedy składniki dokładnie się połączą przełożyć krem do salaterek z owocami.
Deser wstawić do lodówki na 4 godziny, po schłodzeniu udekorować kawałkami brzoskwiń.