Sposób przygotowania:
Brzoskwinie z amarantusem :
Zmieszać syrop ze śmietanką i zagotować z odrobiną kurkumy i miodem . Wsypać amarantus i gotować na małym gazie do miękkości ok. 10 minut . Odcedzić z resztek płynu .Dodać odrobinę miodu do smaku. Ostudzić .Napełnić 2 połówki brzoskwiń .Pozostałe brzoskwinie pokroić w kostkę i obłożyć napełnione połówki .Schłodzić w lodówce .
A tu trochę o Amarantusie
http://zielonemigdaly.pl/2006/03/czas-na-amarantus/
A tu trochę o Amarantusie
http://zielonemigdaly.pl/2006/03/czas-na-amarantus/
Mirka227
Oczywiście 5!
Babciagramolka
Można ugotowac w lekko osolonej wodzie , odcedzić , zalać mlekiem lub jogurtem , posłodzic miodem .W konsystencji coś pomiędzy kuskusem a płatkami owsianymi .
eli_555
Natala1210
Aska Smaczna