Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa owsianka orkiszowa
Rozgrzewamy mały garnuszek i wrzucamy do niego płatki. Podgrzewamy w suchym garnuszku aż zaczną trochę brązowieć i lekko podskakiwać. W tym czasie gotujemy szklankę wody w osobnym naczyniu (czajniku) i następnie wlewamy ją do płatków. Dobrze mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż cały płyn wyparuje, czyli płatki lekko się podgotują. Czas gotowania to ok 6-7min. Potem nie zdejmując z gazu wlewamy mleko, mieszamy i dalej gotujemy na małym ogniu kolejne 6 minut. W tym czasie myjemy i kroimy brzoskwinię w kostkę. Dorzucamy do owsianki, doprawiamy cukrem i gotujemy jeszcze ok 5 min aż brzoskwinia się trochę zmiękczy i rozpadnie. Najlepsza do tej zupy będzie dojrzała brzoskwinia i wtedy nie trzeba dodawać już cukru. W tym czasie na suchej patelni prażymy ok 2 min płatki migdałowe. Wylewamy owsiankę na miseczkę, posypujemy migdałami i rozkoszujemy się smakiem :] Porcja na ok 2 małe osoby :]