Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe muffiny
Dwie szklanki mąki , proszek do pieczenia, niecałą szklankę cukru wsypujemy do pierwszej głębokiej miski. Do drugiej natomiast wlewamy szklankę jogurtu brzoskwiniowego, pół szklanki oleju, trzy łyżki soku z brzoskwiń, wbijamy jajo. Trzepiemy trzepaczką wszystkie mokre składniki. Brzoskwinie kroimy w kostkę, wrzucamy do mokrych składników i mieszamy łyżką. Do suchych składników przelewamy mokre. Mieszamy - lecz nie musi być dokładnie. Ciasto no muffiny powinno mieć nawet grudki . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy olejem aby spód nie przystawał do blaszki. Formy napełniamy ciastem muffinowym do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 30 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto upieczone suchym patyczkiem- jeżeli ciasto po wbiciu zostanie na patyczku oznacza że musimy jeszcze podpiec nasze muffiny.