Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowy deser a'la tiramisu
Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Amaretto wymieszać z pół szklanki zalewy z brzoskwiń, nasączyć biszkopty, poukładać je w naczyniu żaroodpornym lub tortownicy wyłożonej folią. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Połowę śmietany wyłożyć na biszkopty. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie. Na brzoskwinie wyłożyć resztę bitej śmietany. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać gorzkim kakao.Nie dodawałam żelatyny ani fixów do śmietany ponieważ deser miał być zjedzony jeszcze tego samego dnia. Jeśli deser ma być podawany na drugi dzień warto śmietanę zmieszać z żelatyną rozpuszczoną w malutkiej ilości wrzątku lub galaretką.