agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Brzoskwiniowy zawrót głowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Deser smakuje rewelacyjnie - polecam

Brzoskwiniowy zawrót głowy

Składniki:

Brzoskwiniowy zawrót głowy

 

  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • 15 dkg mielonych migdałów
  • 15 dkg cukru pudru
  • 1 białko jajka kurzego
  • kilka kropel olejku śmietankowego
  • szklanka śmietany 30%- kremówki
  • szczypta mielonej wanilii
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowy zawrót głowy
Należy w pierwszej kolejności przygotować niezbędne składniki na deser, następnie przełożyć migdały do miski i utrzeć je z cukrem, sparzyć jajko, oddzielić żółtko od białka i dodać białko, wlać olejek i wyrobić jednolitą masę. Z masy formować kuleczki. W dalszej kolejności należy brzoskwinie odsączyć z zalewy. W każdą połówkę brzoskwini włożyć kulkę z powstałej masy. Połówki brzoskwiń układamy na talerzu lub półmisku i polewamy sosem, aby go wykonać należy śmietanę kremówkę przelać do rondelka, dodać szczyptę wanilii oraz cukier. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu zgęstnienia. Polać połówki brzoskwiń powstałym sosem. Serwować

Tagi:

jajko jajka