Sposób przygotowania:
Budyń domowy czekoladowy
3/4 litra mleka gotuję z cukrem i aromatem waniliowym.
Mąkę ziemniaczaną i kakao mieszam z żółtkami, dodaję resztę (1/3 l) mleka. Dodaję mieszankę kakaową do gotującego się mleka (najlepiej przelać przez sitko, by nie było grudek). Gotuję do zgęstnienia, lekko studzę.
Do salaterek wkładam po łyżce dżemu zalewam gorącym budyniem. Wierch dekoruję również dżemem.
Podaję w salaterkach.
Mąkę ziemniaczaną i kakao mieszam z żółtkami, dodaję resztę (1/3 l) mleka. Dodaję mieszankę kakaową do gotującego się mleka (najlepiej przelać przez sitko, by nie było grudek). Gotuję do zgęstnienia, lekko studzę.
Do salaterek wkładam po łyżce dżemu zalewam gorącym budyniem. Wierch dekoruję również dżemem.
Podaję w salaterkach.