Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Budyń kokosowo-różany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róża

Budyń kokosowo-różany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyń kokosowo-różany

 

  • 1/3 budyniu waniliowego ( taki na 3/4 litra mleka )- słodzonego
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka konfitury z owoców róży ( Polska róża )
  • 2 łyżki syropu z płatków róży ( Polska róża )
  • 1/3 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Budyń kokosowo-różany
Zagotować mleczko kokosowe . Proszek budyniowy zmieszać z zimną wodą i wlać do gotującego się mleczka kokosowego . Mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu . Wlać budyń do przelanej zimną wodą miseczki . Posypać wiórkami kokosowymi . Obłożyć konfiturą z owoców róży , polać syropem z płatków róży . Podawać lekko przestudzony .
Budyń kokosowo-różany
Szybki deser -wystarczy zgromadzić produkty i już pódzie jak z płatka
Budyń kokosowo-różany
Zupełnie jak w normaknym budyniu - zagotować budyń na mleczku kokosowym
Budyń kokosowo-różany
Przełożyć do miseczki , posypać wiórkami kokosowymi , dekorować konfiturą i polać syropem różanym