Sposób przygotowania:
Budyń kokosowy (bez mleka krowiego)
Przed otworzeniem puszki z mlekiem kokosowym trzeba zawartość opakowania dokładnie wytrzepać, aby połączyć warstwy rozdzielające się podczas dłuższego przeć.
Puszkę otworzyć, mleczko kokosowe wlać do rondelka i zagotować.
W tym czasie w chudym mleku rozprowadzić skrobię kukurydzianą.
Banany obrać i pokroić w kostkę. Gorące mleko kokosowe osłodzić do smaku i dodać banany. Wlać zawiesinę z mleka i skrobi, gotować stale mieszając, aż budyń zgęstnije.
Przelać do salaterek oplukanych zimną wodą.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Puszkę otworzyć, mleczko kokosowe wlać do rondelka i zagotować.
W tym czasie w chudym mleku rozprowadzić skrobię kukurydzianą.
Banany obrać i pokroić w kostkę. Gorące mleko kokosowe osłodzić do smaku i dodać banany. Wlać zawiesinę z mleka i skrobi, gotować stale mieszając, aż budyń zgęstnije.
Przelać do salaterek oplukanych zimną wodą.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Habibi & Cats