Sposób przygotowania:
Domowy budyń waniliowy z sosem truskawkowym
2/3 mleka przelać do garnuszka i zagotować z masłem. Pozostałe połączyć z cukrem, żółtkami, mąką ziemniaczaną i wymieszać z mlekiem, które się gotuje. Robić to mieszając do czasu aż masa zgęstnieje.
Gotowy budyń przełożyć do miseczek lub foremek.
Po wystygnięciu wstawić do lodówki, aby nabrał odpowiedniego kształtu. Można go również jeść na ciepło.
Truskawki z cukrem rozdrobnić za pomocą blendera. Kilka owoców można odłożyć do dekoracji. Powstałym sosem polać budyń.
Sos można opcjonalnie podgrzać.
Gotowy budyń przełożyć do miseczek lub foremek.
Po wystygnięciu wstawić do lodówki, aby nabrał odpowiedniego kształtu. Można go również jeść na ciepło.
Truskawki z cukrem rozdrobnić za pomocą blendera. Kilka owoców można odłożyć do dekoracji. Powstałym sosem polać budyń.
Sos można opcjonalnie podgrzać.
zbysiowa
Di bloguje
zbysiowa napisał(a):