Sposób przygotowania:
Razowe ciasto ze szpinakiem i owocowym sosem
Do przesianej mąki dodać sodę, kakao oraz szczyptę soli. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do piany dodać pure ze szpinaku, dokładnie wymieszać, najlepiej mikserem na małych obrotach. Następnie dolewać stopniowo olej, olejek waniliowy, cały czas ubijać mikserem.
Do białek ze szpinakiem dodawać stopniowo mąkę na zmianę z wrzącą wodą. Można delikatnie mieszać łyżką lub mikserem. Na końcu wsypać czekoladowe groszki.
Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , wstawić do nagrzanego do 180 C i piec przez około 30 -40 minut (do tak zwanego suchego patyczka).
Mrożone owoce włożyć do rondelka, na małym ogniu je rozmrozić, zagotować, dodać miód i gotować około 5 -8 minut. Zmiksować blenderem.
Ciasto podawać polane owocowym sosem.
Do białek ze szpinakiem dodawać stopniowo mąkę na zmianę z wrzącą wodą. Można delikatnie mieszać łyżką lub mikserem. Na końcu wsypać czekoladowe groszki.
Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , wstawić do nagrzanego do 180 C i piec przez około 30 -40 minut (do tak zwanego suchego patyczka).
Mrożone owoce włożyć do rondelka, na małym ogniu je rozmrozić, zagotować, dodać miód i gotować około 5 -8 minut. Zmiksować blenderem.
Ciasto podawać polane owocowym sosem.
mysza75
Netka
Dziekuje :)