Sposób przygotowania:
Budyń waniliowy domowy wg Buni :
Zagotować wodę z masłem i rozciętą laską wanilii ( tak by środek był odkryty). Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut .Wyjąć wanilię . Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ).Wsypać cukier i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 3 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać cukrem trzcinowym ( ja dodatkowo posypałam złotymi perełkami cukierniczymi - ale tylko dlatego , ze były akurat w domu ).
Przelać do 3 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać cukrem trzcinowym ( ja dodatkowo posypałam złotymi perełkami cukierniczymi - ale tylko dlatego , ze były akurat w domu ).
luna
eli_555
wedith1