tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Budyń z jabłkami i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny deser dla smakoszy jablek

Budyń z jabłkami i rodzynkami

Składniki:

Budyń z jabłkami i rodzynkami

 

  • 1 kg jabłek antonówek
  • 5 dkg rodzynków
  • 10 sztuk biszkoptów
  • 5 łyżek cukru
  • 1/2 cytryny
  • 4 jaja

Sposób przygotowania:

Budyń z jabłkami i rodzynkami
Jabłka obrać i rozgotować na marmoladę. Dodać rodzynki, utarte biszkopty, cukier, sok z cytryny oraz drobno pokropioną skórkę cytrynową i dobrze ubić. Wlać rozbite żółtka oraz domieszać pianę z białek. Włożyć do formy i gotować przez godzinę.