Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Budyń z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Budyń z kaszy gryczanej to szybkie w przygotowaniu, sycące danie z dodatkiem owoców idealne na drugie śniadanie.

Budyń z kaszy gryczanej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyń z kaszy gryczanej

 

Sposób przygotowania:

Budyń z kaszy gryczanej
Do garnka wlać sok pomarańczowy, dolać wodę, dosypać kaszę, gotować do miękkości około 15 minut, aż kasza wchłonie cały płyn.

Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki, dodać do przestudzonej kaszy, dodać miód i sok z cytryny. Całość zmiksować na gładką masę.

Do budyniu dosypać suszoną żurawinę, całość wymieszać. Przełożyć do pucharków. Udekorować żurawiną i suszonymi śliwkami.
Budyń z kaszy gryczanej
Kaszę należy ugotować w soku pomarańczowym
Budyń z kaszy gryczanej
Głównym doatkiem do budyniu są brzoskwinie i żurawina
Budyń z kaszy gryczanej
Kaszę należy zmiksować z brzoskwiniami, miodem i sokiem z cytryny