Sposób przygotowania:
Budyń domowym sposobem
Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną oraz żółtka i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania, nie przerywając mieszania chwilę gotować. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i rozlać do miseczek.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. sosem owocowym, owocami czy ciasteczkami, biszkoptami.
Rada;
Taki budyń można przygotować tylko z mąki ziemniaczanej, nie dodając mąki pszennej.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. sosem owocowym, owocami czy ciasteczkami, biszkoptami.
Rada;
Taki budyń można przygotować tylko z mąki ziemniaczanej, nie dodając mąki pszennej.