Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Budyń jaglany z owocami i kefirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i pożywny budyń z ugotowanej kaszy jaglanej, owoców i kefiru. Można do jego przygotowania wykorzystać ugotowaną kaszę, która została nam z obiadu.

Budyń jaglany z owocami i kefirem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyń jaglany z owocami i kefirem

 

Sposób przygotowania:

Budyń jaglany z owocami i kefirem
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą soli. Zostawiamy do przestygnięcia.

Owoce obieramy, dzielimy na cząstki i blendujemy razem z kefirem. Dodajemy przestudzoną kaszę i znów blendujemy.

Dodajemy cukier waniliowy, cynamon i miód. Mieszamy.

Nakładamy budyń do pucharków. Dekorujemy kawałkami owoców i oprószamy cynamonem.
Budyń jaglany z owocami i kefirem
Owoce obieramy, dzielimy na cząstki i blendujemy razem z kefirem.
Budyń jaglany z owocami i kefirem
Dodajemy przestudzoną kaszę i znów blendujemy.
Budyń jaglany z owocami i kefirem
Dodajemy cukier waniliowy, cynamon i miód. Mieszamy.

Tagi:

budyń desery