WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Budyniowa owsianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Owsianka z płatków błyskawicznych przygotowana na mleku z dodatkiem budyniu śmietankowego i cukru waniliowego.

Budyniowa owsianka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Budyniowa owsianka

 

  • 250 ml mleka
  • 1 łyżeczka budyniu śmietankowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych

Sposób przygotowania:

Budyniowa owsianka

ETAP 1:

Odmierzyć 250 ml zimnego mleka i wlać prawie całe do rondelka (trochę zostawić do rozprowadzenia budyniu). Zagotować.

Do szklanki wsypać proszek budyniowy i cukier waniliowy. Zalać odrobiną zimnego mleka i dokładnie rozmieszać.
Wlać na gotujące się mleko i podgotować mieszając aż mleko się lekko zagęści.

Takim mlekiem budyniowym zalać płatki owsiane, wymieszać i przykryć szklankę spodkiem aby płatki napęczniały a owsianka się zagęściła. Odstawić na kilka minut a potem serwować.

Budyniowa owsianka
Płatki owsiane zalane mlekiem budyniowym i nakryte spodkiem
Budyniowa owsianka
Płatki owsiane błyskawiczne wsypane do szklanki
Budyniowa owsianka
Budyń z cukrem rozmieszany w zimnym mleku
Budyniowa owsianka
Odmierzone zimne mleko wlane do rondelka.

Tagi:

owsianka