Sposób przygotowania:
Chałwowa pieczona owsianka z musem truskawkowym
1. Mleko zagotowujemy, zalewamy nim płatki, przykrywamy talerzykiem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia na około 10 minut. Następnie do płatków wkruszamy chałwę, dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy.
2. Dwie kokilki smarujemy cieniutko masłem i nakładamy owsiankę, następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Na wierzchu zrobi nam się taka zrumienienia skorupka.
3. W tym czasie gdy owsianka się piecze przygotowujemy mus: truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i miksujemy blenederem na gładki mus dodając cukier do smaku.
4. Upieczoną owsiankę podajemy polewając ją musem według uznania.
5. Życzę smacznego.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Dwie kokilki smarujemy cieniutko masłem i nakładamy owsiankę, następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Na wierzchu zrobi nam się taka zrumienienia skorupka.
3. W tym czasie gdy owsianka się piecze przygotowujemy mus: truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i miksujemy blenederem na gładki mus dodając cukier do smaku.
4. Upieczoną owsiankę podajemy polewając ją musem według uznania.
5. Życzę smacznego.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
gusia1000
Babeczka35
Polecam:)