Sposób przygotowania:
Budyniowiec z galaretką
Budynie gotujemy w litrze mleka. Gdy będzie już gęsty zdejmujemy z ognia i dosypujemy powoli galaretki truskawkowe w proszku. Energicznie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy od czasu do czasu. Następnie ucieramy masło dodając stopniowo zimny budyń. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3 i 1/2 szklanki wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki. Biszkopty moczymy w jogurcie i układamy na dnie tortownicy. Następnie wykładamy połowę masy budyniowo-galaretkowej. Na niej układamy moczone w jogurcie delicje i dajemy tez 1/3 część brzoskwiń.Na brzoskwinie dajemy resztę masy. Wierz dekorujemy resztą brzoskwiń i zalewamy całość galaretka brzoskwiniową. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.