Sposób przygotowania:
Budyniowy jabłecznik w cieście francuskim
Ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Jedną z nich wykładamy dno tortownicy.
jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Skrapiamy cytryną i doprawiamy cynamonem i cukrem waniliowym.
Budyń waniliowy lub śmietankowy gotujemy według przepisu producenta. Można dodać trochę mniej mleka.
Budyń mieszamy z jabłkami i masę przekładamy do tortownicy. Przykrywamy drugim płatem ciasta, staramy się zlepić oba płaty ciasta. na wierzchu robimy nakłucia. pieczemy ok 13-15 minut w temp 175 st. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Skrapiamy cytryną i doprawiamy cynamonem i cukrem waniliowym.
Budyń waniliowy lub śmietankowy gotujemy według przepisu producenta. Można dodać trochę mniej mleka.
Budyń mieszamy z jabłkami i masę przekładamy do tortownicy. Przykrywamy drugim płatem ciasta, staramy się zlepić oba płaty ciasta. na wierzchu robimy nakłucia. pieczemy ok 13-15 minut w temp 175 st. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.