Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe pod kokosową pierzynką
Mąkę przesiewamy razem z kakao i budyniem czekoladowym. Dodajemy cukier, sól, proszek do pieczenia. Dolewamy olej i wodę. Mieszamy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta. Jeśli ciasto jest zbyt gęste można rozrzedzić je poprzez dodanie odrobiny wody lub mleka. Na koniec wlewamy zapach waniliowy.
Tak przygotowane ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy w temp ok 165 st przez 40-45 minut.
W czasie gdy ciasto się piecze gruszki z puszki wraz z sokiem przelewamy do naczynia i blendujemy. Dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Taką pierzynką przykryjemy nasze ostudzone ciasto.
Tak przygotowane ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy w temp ok 165 st przez 40-45 minut.
W czasie gdy ciasto się piecze gruszki z puszki wraz z sokiem przelewamy do naczynia i blendujemy. Dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Taką pierzynką przykryjemy nasze ostudzone ciasto.