Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami. To doskonała przekąska na słodko dla całej rodziny.

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami

Składniki:

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami
1. Ciasto francuskie rozwiń. Szklanką o dużej średnicy wykrój w cieście kółka.

2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w półplasterki. Orzechy włoskie drobno posiekaj.

3. Wycięte kawałki ciasta ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym krążku ułóż kawałki pokrojonego jabłka. Ciastka oprósz cynamonem i posyp posiekanymi orzechami.

4. Piecz około 12 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

ciastka deser