Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami
1. Ciasto francuskie rozwiń. Szklanką o dużej średnicy wykrój w cieście kółka.
2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w półplasterki. Orzechy włoskie drobno posiekaj.
3. Wycięte kawałki ciasta ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym krążku ułóż kawałki pokrojonego jabłka. Ciastka oprósz cynamonem i posyp posiekanymi orzechami.
4. Piecz około 12 minut w temperaturze 200 stopni.
2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w półplasterki. Orzechy włoskie drobno posiekaj.
3. Wycięte kawałki ciasta ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym krążku ułóż kawałki pokrojonego jabłka. Ciastka oprósz cynamonem i posyp posiekanymi orzechami.
4. Piecz około 12 minut w temperaturze 200 stopni.