Sposób przygotowania:
Gotowany sernik czekoladowy z truskawkamiETAP 1:
Jajka roztrzepać ze śmietaną, z budyniem i mąkę ziemniaczaną.
W garnku rozpuścić masło, cukier, czekoladę z dodatkiem mleka. Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Zagotować.
Na koniec dodać sok z cytryny. Tortownicę wyłożyć herbatnikami i na ciastka wylać masę serową. Przykryć warstwą herbatników. Przestudzić.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, śmietanki i soku z cytryny. Mieszać aż składniki się połączą. Wylać na herbatniki.Truskawki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Ułożyć na wierzchu ciasta.
Pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Smacznego.