Sposób przygotowania:
Bułeczki Danki
Rozczyn:
Podgrzać trochę mleka, dodać drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki maki –rozczyn powinien wyrosnąć.
Do miski wsypać resztę składników i wlać wyrośnięty rozczyn.
Wyrobić aż będzie odstawało od ręki. Posypać mąką i przykryć ściereczką do wyrośnięcia.
Jak wyrośnie, wyrobić i uformować bułeczki z powidłami. Posmarować roztrzepanym jajem i piec.
Podgrzać trochę mleka, dodać drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki maki –rozczyn powinien wyrosnąć.
Do miski wsypać resztę składników i wlać wyrośnięty rozczyn.
Wyrobić aż będzie odstawało od ręki. Posypać mąką i przykryć ściereczką do wyrośnięcia.
Jak wyrośnie, wyrobić i uformować bułeczki z powidłami. Posmarować roztrzepanym jajem i piec.