Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z budyniem
Zaczyn : drożdże + szczypta cukru + odrobina mleka : mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Miska : mąka + olej + reszta cukru+ sól : mieszamy . Gdy zaczyn będzie gotowy dodajemy do miski . Resztę mleka podgrzewamy odrobinę i dodajemy do miski . Mieszamy i czekamy aż przestygnie , dodajemy jajko . Mieszamy i zostawiamy kulę do wyrośnięcia na 1,5 h . Nadzienie budyń przygotowujemy wg. przepisu . Z wyrośniętego ciasta robimy 8 kulek i układamy na dwóch blachach w odstępach i odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Gdy wyrosną dnem szklanki robimy dziurkę na środku drożdżówki. Pieczemy 15 min w temp 200 st . Po upieczeni napełniamy budyniem .