Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bułeczki zapiekane z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne bułeczki nadziane wątróbką to świetny sposób na kolację

Bułeczki zapiekane z wątróbką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułeczki zapiekane z wątróbką

 

  • 6 kajzerek
  • 30 dkg wątróbki
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 6 plastrów żółtego sera
  • sól pieprz
  • Kechup
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki zapiekane z wątróbką
Z górnej części bułeczki odciąć wieczka i wydrążyć środki. Wątróbki oczyścić z błon, pokroić na kawałki i usmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę , majeranek, na końcu sól i pieprz. Bułeczki wypełnić farszem, na wierzch położyć plaster sera i włożyć do nagrzanego piekarnika, piec tak długo, aż ser się roztopi. Podawać z bazylią lub innym ziółkiem i z kechupem
Bułeczki zapiekane z wątróbką
Wątróbke oczyszczamy i pieczemy z cebulką na oleju
Bułeczki zapiekane z wątróbką
Wydrążone bułeczki oraz gotowe z farszem do zapiekania