Sposób przygotowania:
Bułka pszenna
Musimy tylko rozetrzeć drożdże razem z cukrem Łyżeczką mąki i kilkoma łyżeczkami letniej wody.Pozostawić w ciepłym miejscu
aż wyrośnie
Do przesianej mąki dodajemy sól rozczyn drożdżowy dosypać gęstej konsystencji i zrobić ciasto .przykryć wilgotną ściereczką
az wyrośnie ( co najmniej 2 h) potem uformować bochenek i włożyć do natłuszczonej blachy i zostawić na około 30 minut i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 45 minut
dużo zajmuję czasu ale warto chociażby dla samego smaku ;)
aż wyrośnie
Do przesianej mąki dodajemy sól rozczyn drożdżowy dosypać gęstej konsystencji i zrobić ciasto .przykryć wilgotną ściereczką
az wyrośnie ( co najmniej 2 h) potem uformować bochenek i włożyć do natłuszczonej blachy i zostawić na około 30 minut i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 45 minut
dużo zajmuję czasu ale warto chociażby dla samego smaku ;)