mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Bułka tarta Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bułkę tartą dodaje się do wielu potraw , warto robić ją samemu

Bułka tarta Mariel Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułka tarta Mariel

 

Sposób przygotowania:

Bułka tarta Mariel
Ten przepis to żadna nowość ani żadna filozofia .Bułkę tartą robi się najprościej na świecie , tutaj nie ma się co nie udać wystarczy tylko chęć . Zwykle bułkę tartą robię raz na miesiąc , ze wszystkich resztek pieczywa jakie mi się uzbiera w tym czasie oczywiście pszennego. Jako że lubię świeże pieczywo , bułki z poprzedniego dnia kroję na kawałki i rozkładam na brytfannie , pozwalam im doschnąć . Gdy pieczywo jest już suche , odpalam moje średniowieczne :) urządzenie zwane maszynką do mięsa i mielę wszystko na miazgę. Następnie dodaje przyprawy.
Bułka tarta Mariel
do zmielonej bułki dodaje przypraw sól
Bułka tarta Mariel
czerstwą bułkę kroję na drobne kawałeczki

Tagi:

tarta