Sposób przygotowania:
bułki faszerowane kurczakiem z jajkiem
Piersi z kurczaka dzielmy i kroimy w kostkę. Obsypujemy ziołami, oregano, solą i pieprzem.
Podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni na złocisty kolor. Wykładamy na papierowy ręcznik by pochłonął nadmiar tłuszczu .
Jaja gotujemy na twardo. obieramy ze skorupki. Kroimy w drobna kosteczkę.
Bułki przekrowujemy na pół. Wydłubujemy środki z bułek i na sam spód posypujemy bułkę jajkiem pokrojonym w kosteczkę. Na to polewamy ketchupem. Na ketchup wykładamy pierś z kurczaka i na pierś kładziemy plaster pomidora. pomidor smarujemy sosem tatarskim.Przykrywami druga połówką bułki.
Bułkę zawijamy w sreberko. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 20 minut.
Smacznego
Podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni na złocisty kolor. Wykładamy na papierowy ręcznik by pochłonął nadmiar tłuszczu .
Jaja gotujemy na twardo. obieramy ze skorupki. Kroimy w drobna kosteczkę.
Bułki przekrowujemy na pół. Wydłubujemy środki z bułek i na sam spód posypujemy bułkę jajkiem pokrojonym w kosteczkę. Na to polewamy ketchupem. Na ketchup wykładamy pierś z kurczaka i na pierś kładziemy plaster pomidora. pomidor smarujemy sosem tatarskim.Przykrywami druga połówką bułki.
Bułkę zawijamy w sreberko. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 20 minut.
Smacznego
kasiunia.1981