Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Bułki zapiekane z jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jajecznica w nieco innej odsłonie. Tym razem nie smażona a pieczona a w zasadzie zapieczona w chrupiącej bułce.

Bułki zapiekane z jajecznicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki zapiekane z jajecznicą

 

  • 2 bułki kajzerki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1/8 papryki czerwonej
  • 2 plasterki szynki
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 łyżki śmietany 30 %
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bułki zapiekane z jajecznicą
W bułce (od góry ) ostrym nożem robimy nacięcie. Wyjmujemy miąższ z bułki. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy pokrojony w kostkę ser i szynkę, a także posiekany szczypiorek i paprykę - wszystko dokładnie mieszamy. Masę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem.

Do bułek łyżką nakładamy masę jajeczną. Tak przygotowane bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 20-25 minut. Bułki serwujemy gorące, smacznego.
Bułki zapiekane z jajecznicą
W bułce (od góry ) ostrym nożem robimy nacięcie. Wyjmujemy miąższ z bułki.
Bułki zapiekane z jajecznicą
Szynkę, ser i paprykę kroimy w kostkę, siekamy szczypiorek
Bułki zapiekane z jajecznicą
Jajka, śmietanę, ser, szynkę i warzywa mieszamy
Bułki zapiekane z jajecznicą
Bułki faszerujemy masą jejeczną pieczemy około 20 minut