Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Bułki zapiekane z jajkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Chrupiąca przekąska z bułek

Bułki zapiekane z jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułki zapiekane z jajkiem

 

  • 6 bułek pszennych
  • 6 jajek
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 15 dkg sera żółtego
  • masło

Sposób przygotowania:

Bułki zapiekane z jajkiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Bułki przekroić i wydrążyć. Środki wysmarować cienko masłem. Pomidory obrać za skórek i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kosteczkę. Kiełbasę obrać z błonki, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Bułki wypełnić wędliną, pomidorem jajkiem i posypać serem. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez 8 minut. Gorące bułeczki posypać posiekanym szczypiorkiem.
Bułki zapiekane z jajkiem
Etap 1