Sposób przygotowania:
Buraczany syrop na kaszel
Buraki dobrze umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Następnie porcjami wkładać do słoika lub naczynia szklanego.
Każdą porcję zasypywać cukrem i tak do wyczerpania składników.
Przykryć spodeczkiem lub przykrywką i odstawić w ciepła miejsce.
Po kilku godzinach otrzymamy syrop,który należy pić 3 razy dziennie.
Następnie porcjami wkładać do słoika lub naczynia szklanego.
Każdą porcję zasypywać cukrem i tak do wyczerpania składników.
Przykryć spodeczkiem lub przykrywką i odstawić w ciepła miejsce.
Po kilku godzinach otrzymamy syrop,który należy pić 3 razy dziennie.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Tak to prawda po 2 dniach kaszel minął.;)
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
Miło mi, ja też znałam tylko z cebuli , ale kuzynka poleciła mi własnie z buraka , spróbowałam i pomógł.
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Polecam, bo warto.;)