Sposób przygotowania:
Syrop z zielonych szyszek sosnowych
Szyszki przebraćz zanieczyszczeń i pokroić na drobniejsze kawałki. Włożyć do słoja przesypując poszczególne warstwy cukrem.
Odstawić słój w nasłoniecznione miejsce przynajmniej na około 3 tygodnie. Po powstaniu syropu przeląć go przez gęste sitko.
Zląć do butelek lub słoika i odstawić w chłodne miejsce.
Odstawić słój w nasłoniecznione miejsce przynajmniej na około 3 tygodnie. Po powstaniu syropu przeląć go przez gęste sitko.
Zląć do butelek lub słoika i odstawić w chłodne miejsce.
![Syrop z zielonych szyszek sosnowych Syrop z zielonych szyszek sosnowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-zielonych-szyszek-sosnowych-468543.jpg)
![Syrop z zielonych szyszek sosnowych Syrop z zielonych szyszek sosnowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-zielonych-szyszek-sosnowych-468544.jpg)
![Syrop z zielonych szyszek sosnowych Syrop z zielonych szyszek sosnowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-zielonych-szyszek-sosnowych-468545.jpg)
![Syrop z zielonych szyszek sosnowych Syrop z zielonych szyszek sosnowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-zielonych-szyszek-sosnowych-468546.jpg)